Er du en av våre seks nye ansatte?
Møreforsking har ledig en fast forskerstilling til deg som ønsker å jobbe med problemstillinger til matvalg og-forbrukeratferd for mat fra havet. Du vil få anledning til å jobbe sammen med andre dedikerte forskere innenfor dette fagfeltet. Vi opplever at fagfeltet er i sterk vekst, både nasjonalt og internasjonalt og vi ønsker derfor å øke kapasiteten. Du vil bidra til å finne gode løsninger på komplekse spørsmål knyttet til eksport og omsetting av norsk sjømat, preferanser for konsum av sjømat og marine ingredienser og sammenhenger mellom sensoriske egenskaper og forbrukerpreferanser.
Møreforsking samarbeider tett med norske og utenlandske forskningspartnere i nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, ofte i tett samarbeid med industri.
Tverrfaglighet, verdikjedeforståelse og forbrukerinvolvering er nødvendig kompetanse for å nå dette målet. Som forbrukerforsker i Møreforsking vil du blant annet jobbe med
økt utnyttelse av restråstoff,
introduksjon av ny sjømat, reduksjon i matsvinn, bærekraftig emballering, plantebasert mat, lokalmat og atferdsendring for et sunt kosthold.
Stillingen som forbrukerforsker i Møreforsking er lokalisert i Ålesund i avdeling Sjømatforedling, med mulighet for at deler av arbeidstiden kan gjøres ved våre kontorer i Molde og Kristiansund. Avdelingen jobber på tvers av flere fagområder med problemstillinger knyttet til foredling av sjømat, kvalitetsoptimalisering, produktutvikling, matopplevelse, forbrukeradferd og markedsdrevet innovasjon, i tett samarbeid med norsk matindustri.
Hos oss får du
- Muligheten til å jobbe med forskning og innovasjon som bidrar til verdiskapning og bærekraft for de kommende generasjonene.
- Ta del i et sterkt og tverrfaglig miljø innen hele den marine verdikjeden
- En arbeidshverdag hvor du har stor grad av frihet og fleksibilitet.
- Godt samarbeid internt og trivelige kolleger
- Ta styring, være kreativ og initiere egne prosjekter
- Veldig gode pensjon- og forsikringsordninger
- Lønn etter avtale
Sentrale arbeidsoppgaver
Som forsker vil du ha ansvaret for alle faser i et prosjekt fra start til slutt. Dette innebærer blant annet;
- Planlegge nye forskningsprosjekter og søke finansiering til disse
- Kontakt og nettverksbygging opp mot næringsliv og akademia
- Utvikle forskningsbasert kunnskap om forbrukeradferd til mat
- Delta i tverrfaglige, nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter
- Prosjektgjennomføring og formidling av resultateten til oppdragsgiver og til ulike samfunnsaktører
- Publisere forskningsresultater i fagfellevurderte internasjonale tidsskrifter
Kvalifikasjonskrav
- Doktorgrad, innen relevant fagområde (f.eks. forbrukeradferd eller matvitenskap)
- Solid kjennskap til forskningsmetoder (kvalitative og/eller kvantitative metoder og tilhørende analyse)
- Kompetanse innen statistikk og multivariat dataanalyse
- Kunnskap om verdikjeder for mat-/sjømatsystemer
- Kjennskap til norsk mat-/sjømatindustri er en fordel
- Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk
Personlige egenskaper
Vi ser for oss at du er positiv og entusiastisk og er en god relasjonsbygger. Du tar initiativ og er løsningsorientert. Du trives som lagspiller og er god på tverrfaglig samarbeid. God evne til å planlegge, iverksette og sikre god fremdrift i prosjekter er viktig for oss. Vi vil legge vekt på personlig egnethet.
Enda ikke sikker på om dette er jobben for deg?
Les utfyllende artikkel om selskapet og stillingene her; https://rb.gy/eqt6d
Eller ta kontakt med seniorrådgiver Ivar Morten Nordmark eller avdelingsleder Linda Henriksen for en hyggelig og uforpliktende prat.
Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad og CV via lenken i annonsen som fører deg inn i vårt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.
Vi ser fram til å lese din søknad.
Søknadsfrist: 21 august.